Kaffebønner

Viser alle 11 resultater

Oplev vores unikke udvalg af kaffebønner. Espressokaffebønner er ikke længere forbeholdt kaffebarer. Alle vores kaffebønner er ristet, fulde af smag, har en rig og lækker aroma, og er alle perfekt afbalanceret til den perfekte kop kaffe. Vores samling af de bedste kaffebønner giver dig mulighed for at lave højkvalitets espressobaserede kaffedrikke i dit eget hjem eller til kontoret.

IG-kaffeblends

Hos IG kaffeklub har vi vores egne kaffeblandinger, som er skabt i samarbejde med et dansk risteri. Kaffen er nøje udvalgt og kun af højeste kvalitet. Vores blandinger består af kaffebønner med forskellige oprindelse, hvilket giver en mere kompleks smag end Single Origin kaffebønner.

Hvad er en kaffeblanding?

En kaffeblanding er to eller flere kaffebønner, der er blandet sammen, enten før eller efter de er ristet. Ved at blande forskellige kaffebønner skaber man unikke smagsoplevelser, som man ikke kan opnå gennem kaffebønner med en enkelt oprindelse. Ved at foretage ændringer i blandingen kan man også holde kaffeblandingen konsistent gennem hele sæsonen, og uden ændringer i smagen.

Når vi laver vores kaffeblandinger, lærer vi først smagen af de individuelle kaffebønner, som indgår i blandingen. Vi justerer derefter procenterne for at fremhæve og afbalancere smag eller for at tilføje kompleksitet og krop til den samlede blanding. Vi bruger hovedsageligt 100% Arabica-kaffe i vores blandinger, med undtagelse af vores italienske kaffeblandinger San pietro & Regal fra risteriet Roversi, som indeholder en lille mængde Robusta af høj kvalitet hvilket giver en mere fyldig espresso.

Arabica- og Robusta kaffeblandinger

Kaffebønner er opdelt i to hovedtyper – Arabica og Robusta. Den største forskel, udover at være forskellige arter af den samme plantefamilie, skyldes smagen og egenskaberne ved bønnerne. Arabica kaffebønner har tendens til at have en glattere og sødere smag med noter af chokolade og sukker. De har ofte også antydninger af frugt eller bær. Robusta har derimod en stærkere, hårdere og mere bitter smag.  Selvom at smagen betragtes som mindre raffineret, anvendes Robusta kaffebønner i vid udstrækning i espressoblandinger, fordi de laver en bedre crema (det cremede lag, der findes oven på et shot espresso) end Arabica.

Fairtrade og øgkologiske

Vores serie IG no. 6 er dobbelt certificeret – økologisk/fairtrade. Fair trade-kaffebønner følger FTC-standarder, der lover landmændene en rimelig pris og sikre arbejdsforhold. Ved at købe økologisk fair trade-kaffe hjælper du med at fremme organisk certificering og forretningsudvikling til lokale kaffebønder og deres familier. Vores priser på fair trade-kaffebønner ligger på niveau med resten af vores kaffeudvalg, hvilket betyder, at du kan nyde kaffe på fair trade-måden uden at gå på kompromis med hverken kvaliteten eller prisen.

Hvorfor vælge hele kaffebønner

Du kan måske undre dig over om der virkelig er en forskel mellem formalet kaffe og helbønnekaffe? Det simple svar er ja, men hvad du vælger, afhænger helt af dine kaffepræferencer.

Det er svært at sammenligne formalet kaffe og helbønnekaffe. De største forskelle mellem formalet kaffe og helbønnekaffe er friskhed, smag og duft. Kaffebønner gennemgår en meget lang proces fra frø til plante og plante til frisk kaffebønne. Men når først bønnen er malet, forsvinder friskheden langsomt. Når man bruger formalet kaffe, er der bekvemmeligheden ved ikke at skulle male sin egen kaffe og komme til gøre det forkert. Fordelen ved helbønnekaffe er at have den friskeste kop kaffe med tydelig aroma hver gang, hvis den opbevares korrekt. Friskkværnede bønner er en oplevelse i sig selv – duften og smagen er i særklasse.

Så spørgsmålet er om du foretrækker at spille det sikkert og drage fordel af bekvemmeligheden ved formalet kaffe eller nyde friskheden af en kop helbønnekaffe, der har en smag, der langt overstiger bekvemmeligheden? Valget er helt op til dig. Se evt. vores kaffekværn: Casadio enea on demand

Har du brug for mere hjælp, er du velkommen til at ringe til os.